De 9 Beste Italiaanse Restaurants in Rotterdam (2024)

Italiaanse Restaurants in Rotterdam, je komt ze overal tegen. In bijna elk steegje zit er wel een pizzeria of is er de mogelijkheid om pasta te eten. Hierdoor is het ook moeilijk in te schatten naar welk restaurant jij nu moet gaan. Om je op weg te helpen ben ik langs allemaal Italiaanse Restaurants in Rotterdam gegaan en heb ik de beste 9 op een rij gezet. Je hoeft alleen nog maar te proeven! Wist je dat je met de gratis Restoranto app vooraf kan bestellen in deze restaurants? Zo kan je direct aan tafel. Ideaal voor een korte lunchpauze!

Inhoudsopgave

O'Pazzo Pizzeria

Toen ik research was het doen naar pizzeria's in Rotterdam, want ik had zin in een pizza, kwam ik al snel O'Pazzo tegen. De Familiaire sfeer die de website uitstraalde is iets wat me aansprak, maar de vraag is altijd of dit ook daadwerkelijk zo is in het restaurant. Ik kan je vertellen, de sfeer zat er lekker in. Daarnaast proberen ze al hun eten te halen op plekken waar dieren goed behandeld worden, nu eens kijken of het ook smaakt!

Ik ben begonnen met een lekkere antipasti, de klassieke Vitello Tonnato. Voor degenen die niet weten wat het is, bij O'Pazza Pizzeria in Rotterdam, krijg je: dungesneden kalfsvlees, tonijnmayonaise, kappertjes, rucola, pijnboompitjes, cherrytomaat en croutons. Als het kon, had ik dit gerecht nog eens gegeten als hoofd- en nagerecht, zo lekker was het! Maar, we kwamen voor de pizza, dus dat werd het hoofdgerecht. Simpel maar lekker: de pizza Belpaese. De basilicumpesto was een welkome toevoeging die niet vaak genoeg gebruikt wordt in de Nederlandse keuken! We zijn compleet traditioneel gegaan, als nagerecht stond er 'mislukte' tiramisu op het menu (wat je hier kan vinden)! Ik ga niet verklappen waarom deze zo heet, daar moet je zelf maar achter komen!

Het menu verandert elk kwartaal. Naast pizzeria heeft O’Pazzo ook een wijnbar en een A la Carte restaurant. De pizzeria is erg sfeervol ingericht en is van maandag tot zondag open van 17:30 tot 22:30, en van dinsdag tot zondag ook tussen de middag van 12:00 tot 16:30.

💻 www.opazzo.nl

📞 010-2827107

📍 Mariniersweg 90, 3011 NV Rotterdam

⭐ 4,4 op basis van 2.076 Google-reviews

Panzero Rotterdam

Panzero ben ik per abuis tegengekomen terwijl ik door Rotterdam heen liep onderweg naar een afspraak, over goede timing gesproken! Want Panzero is wel een Italiaans restaurant, maar dan nét wat anders. Ze focussen zich namelijk op streetfood. Ik had nog een uurtje om te doden, dus ik ben naar binnen gegaan voor een snelle hap. Ik ben nog nooit in Puglia geweest, maar dankzij Panzero Italian StrEat Food wil ik 100% gaan. Normaal doe ik onderzoek van tevoren, maar dit was vrij onverwachts. Ik ben dus gaan zitten en heb gevraagd wat de ober zou zeggen dat het beste is om me in Puglia te wanen, een snel en direct antwoord volgde: de Panzerotti. Het lijkt een beetje op een calzone, maar velen malen beter!

Het zit een beetje tussen het idee van dumplings en een calzone in en het gebruikt het beste van beide werelden. Ik heb zo genoten van de hartige vullingen dat ik niet zeker weet of ik nog terug kan gaan naar een traditionele pizza. Het eten was er snel, het eten was heerlijk en ik kon zo weer door. Panzero en Panzerotti (en ik) gaan hand in hand!

💻 www.panzero.nl

📞 010-2378426

📍 Botersloot 50A, 3011 HH Rotterdam

⭐ 4,6 op basis van 1.045 Google-reviews

GULIANO

Zin in Italiaans en sta je open voor een twist? Doe dan eens wat ik gedaan heb en ga langs Guliano. Ze combineren de smaken van het platteland samen met de straten van Brooklyn. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten, maar ik ging naar binnen met een open geest. Ik was hier rond de lunch tijd want ze adverteren zelf met legendarische sandwich-specialiteiten.

Waarvoor heb ik gekozen? Een broodje genaamd de Bistecca. Dungesneden rosé runderrib, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Wat bewijst dit broodje? Dat lekker eten écht niet moeilijk hoeft te zijn. Het broodje was simpel en lekker. Het eten was simpel en lekker. Wil jij de Italiaanse vlag ook in een andere stad proeven? We hebben al menig Italiaanse smaak gids geschreven, zo ook deze voor Breda! Op het einde van de rit: lekker en betaalbaar eten in het centrum van Rotterdam, wat wil je nog meer?

💻 guliano.it

📍 Meent 31A, 3011 JC Rotterdam

⭐ 4,7 op basis van 932 Google-reviews

Spaghettata

Spaghettata is een Italiaans restaurant in Rotterdam wat de porties maakt op jouw eetlust. Dit zie ik eerlijk gezegd zelden tot nooit, dus ik was er wel benieuwd naar. Bij binnenkomst viel me eigenlijk op dat, ondanks de grootte van de binnenruimte, ik toch een familie-gevoel kreeg. Het ligt in het centrum van Rotterdam, dus er komen was alles behalve een probleem. Hoewel er ook mediterraanse gerechten op het menu staan, ben ik hier voor de Italiaanse culinaire ervaringen.

Van tevoren heb ik het menu alvast nagelezen, want ik was nieuwsgierig. Ik had niet heel veel honger vandaag, vandaar dat dit de ideale kans was om een 'klein' hoofdgerecht te proberen. Vooraf ben ik voor iets simpels gegaan, de gehaktballetjes in tomatensaus met parmezaan en basilicum. Dit was gewoon lekker, zoals eigenlijk wel verwacht. Ik ben immers nog geen restaurant tegen gekomen waar dat fout is gegaan. Als klein hoofdgerecht was het tijd om de tomatentrent van het voorgerecht door te zetten: Spaghetti alla Pomodoro. Zongedroogde tomaatjes, parmezaan en rucola. Ik was ongelooflijk blij om te zien dat dit niet de tomaatjes uit blik van je lokale supermarkt waren, maar verse ingrediënten. Ik heb minder betaald omdat het 'klein' was, maar alsnog krijg je een goed gevuld bord. Helemaal tevreden dus!

💻 www.spaghettata.nl

📞 010-4365163

📍 Nieuwe Binnenweg 151, 3014 GK Rotterdam

⭐ 4,1 op basis van 378 Google-reviews

Due Tonino

Due Tonino is een klein, authentiek Italiaans restaurantje waar je heerlijk kan eten. Het restaurant is vernoemd naar zijn oprichters, die heetten allebei Tonino. Ze staan bekend om hun wijnselectie, de ideale gelegenheid dus voor mij om met een klein gezelschap een gezellige avond te vertoeven. De reviewscore, een solide 4,5, beloofde veel goeds.

Tafel gereserveerd voor vrijdag avond 19:00, dat beloofd veel goeds. We hadden de keuze uit 50 wijnen, en zijn uiteindelijk op een rode wijn en vlees expeditie gegaan, iets wat een persoonlijke aanrader is voor de Vino-fanaat onder ons. De opening was een Carpaccio Tipico, want bij rode wijn pak je geen tonijn carpaccio. Simpel, lekker en veel. We waren nog het twijfelen over een soep, maar hebben er toch tegen gekozen. Onze ober, die de humor en gezelligheid goed erin had zitten, adviseerde ons per gerecht welke rode wijn het beste paste. Ik kon het dus niet laten om als hoofdgerecht Filetto Berio te kiezen. Een ossenhaas met rode wijnsaus en olijven tapenade. Ik had voor dit gerecht en wijncombinatie één woord: wauw. Het proberen te beschrijven zou het geen eer aan doen, ervaar dit voor jezelf.

Dit Italiaanse restaurant in Rotterdan is perfect voor degene die met een gezellig gezelschap wilt eten op een plek met nog gezelligere medewerkers!

💻 www.duetonino.nl

📞 010-4331063

📍 Goudsesingel 67, 3031 EE Rotterdam

⭐ 4,5 op basis van 454 Google-reviews

Gusto

Goed eten hoeft niet = duur te zijn. Bij Gusto zit je hier goed wanneer je lekker eten voor een betaalbare prijs wilt. Ze gebruiken leveranciers die het hart op de goede plek hebben zitten. Omdat ze geloven dat het ook anders kan in deze wereld. Waar ben ik achter gekomen? Het eten hebben ze ook op de goede plek zit, want voor wat je betaald krijg je gewoon goed eten, iets wat ook terug te zien is in hun reviews. Ze zijn 6 dagen per week open en altijd goed gevuld. Ik was er op een woensdag avond en zelfs toen zat het gewoon vol.

Ik had die dag zin in een pizza, de meest traditionele pizza welteverstaan, een pizza margherita. Niet iedereen is fan van de margherita, maar ik kan het waarderen. Met deze pizza kan je een Italiaans restaurant écht beoordelen, want dit is de absolute basis van een pizzeria. Voor een euro of 10, wat echt niet veel is in een goed restaurant als deze, krijg je een verrukkelijke pizza. Eén ding is zeker, Bij Gusto eet je goedkoop én heerlijk! Omdat ik niet alleen een hoofdgerecht wou bestellen, ben ik een beetje 'on-Italiaans' gegaan voor mijn nagerecht: een warm appeltaartje. Ik had nog niet eerder een appeltaart met whiskey-pinda-karamel ijs gehad en nu wil ik niet meer zonder. Wat een combinatie!
Bij Gusto kan je terecht voor diner, maar ook voor een lekkere borrel. Hiervoor hebben zij een ‘Aperitvio kaart’ met allemaal kleine (borrel) hapjes. Hou jij van lekker borrelen? Kijk dan ook eens naar de beste co*cktailbars in Rotterdam! De dinerkaart is wisselend. Op deze manier kun je vaak een bezoekje brengen zonder steeds hetzelfde te moeten kiezen.

💻 www.gusto-rotterdam.nl

📞 010-2800812

📍 Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam

⭐ 4,3 op basis van 868 Google-reviews

Ciao Ciao

Ciao Ciao is één van de beste en lekkerste Italiaanse restaurants in Rotterdam, geen wonder dat deze dan ook in mijn lijst staat. Of je het nou in het knusse restaurant eet, of toch thuis laat bezorgen, de kwaliteit is gewoon áltijd goed. Het ligt lekker centraal in het Oude Noorden, dus ik ben onderweg gegaan naar mijn volgende bezoekje: Ciao Ciao.

De kaart is niet heel uitgebreid, iets wat zeker niet slecht is. Zo kunnen ze zich, in mijn mening, focussen op de gerechten die erop staan. Een kleinere zaak met een hele grote kaart kans soms gevaarlijk zijn. Vooraf wilde ik eens wat anders, gebakken champignons met knoflook en witte wijnsaus. Dit was niet speciaal maar wel heel lekker, niet alles hoeft immers baanbrekend te zijn. Ergens had ik wel zin in kaas, dus de keuze voor de risotto 4 formaggi was niet moeilijk. Ofwel, risotto met vier kazen. Ik was lichtelijk argwanig of het niet een smaak overprikkeling zou zijn, maar de kazen speelde heerlijk op elkaar in. Let wel op, als je deze besteld, zorg dat je genoeg honger hebt. Ik kreeg geen nagerecht meer op en ben als een balletje naar mijn hotel gerold, een geslaagde maaltijd dus!

Wat begonnen is als een kleine bezorg- en afhaalzaak en is nu uitgegroeid tot een volwaardig restaurant! Het is een klein tentje, maar is te herkennen aan de rood-wit-groene luifel, de kleuren van de Italiaanse vlag.

💻 ciao-ciao.nl

📞 010-2800812

📍 Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam

⭐ 4,3 op basis van 336 Google-reviews

Angelo Betti

Wellicht het oudste restaurant in dit rijtje. Het begon allemaal in 1922. Angelo Betti begon zijn ijswinkeltje met ijskarretje waarmee hij door Rotterdam reed. Van dit ijskarretje is het uitgegroeid tot een volwaardige pizzeria. Ik dacht zelf, "wat maakt de pizza’s van Angelo Betti zo bijzonder?" Nou wat blijkt? De kok met het deeg zelf en dat proef je! Hij staat net zo lang met het deeg te jongleren tot het soepel genoeg is. Hierna komt de gewenste vulling waaruit volop keuze is. Een paar minuten in de oven en je hebt een heerlijke, vers bereide pizza voor je neus.

Welke pizza heb ik hier gekozen? Deze keuze was best lastig, want eigenlijk had ik zin in alweer een Margerita, maar die had ik een paar dagen terug. Dus ik ben voor een pizza Hawai gegaan! Nee natuurlijk niet, ik ben voor een klassieke Pizza Picasso gegaan. Daar zit lekker veel op.: paprika, oliojven, champignons, artisjokken, salamie, olijven en ham. De ingrediënten waren vers en lekker, maar oh god het deeg. Het deeg maakte de pizza he-le-maal af! Hou je van pizza? Dan hou je van dit Italiaanse restaurant in Rotterdam, gegarandeerd.

💻 angelobetti.nl

📞 010-4658174

📍 Schiekade 6B, 3032 AJ Rotterdam

⭐ 4,5 op basis van 722 Google-reviews

Oliva

Oliva is een Italiaans restaurant in Rotterdam waar de keuken gebonden is aan de seizoenen. Elk seizoen heb je daarom andere mogelijkheden om uit te proeven. Dit is ook weer een geval van specialiteit maken van een kleine kaart. Olivia ligt midden in het centrum, perfect voor een OV-gebruiker.

Door naar het eten! Ik had zin in vis en gelukkig stond mijn favoriete vissie bij de Anti Pasti: Zeebaars! er zat hand van Boeddha (wat een citrus vrucht is voor degene die dit niet weten), citrus, datterino, amandelstift en basilicum bij. Heer-lijk. Als hoofdgerecht ben ik gegaan voor de Tonijnfilet. Hier zat ook spaghetti nero bij, je gaat dus zeker niet te weinig krijgen. Oliva is wel wat aan de duurdere kant, dit heeft twee redenen: de locatie en het eten wat van héél hoge kwaliteit is. Naderhand heb ik nog een Formaggio (kaas) plank gedeelt met mijn eetpartner, waar een verrassend lekkere huisgemaakte jam bij zat! Ben jij eens in Rotterdam en kom je aan op het station rond etenstijd? Wandel dan eens Oliva naar binnen!
Oliva werkt samen met leveranciers die liefde hebben voor de natuur en haar pure smaken. Op deze manier behouden zij het respect voor de natuur. Dit is wel zo eerlijk. Heb je moeite met kiezen? Verras jezelf dan eens met het ‘Menu van de chef’

💻 www.restaurantoliva.nl

📞 010-4121413

📍 Witte de Withstraat 15A, 3012 BK Rotterdam

⭐ 4,5 op basis van 482 Google-reviews

Wat zijn de beste Italiaanse restaurants van Rotterdam?

Die heb je hierboven gelezen. Ik heb mijn best gedaan en mijn buik rond gegeten bij deze Italiaanse restaurants in Rotterdam alexanderpolder en de wijk Hillegersberg. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze gids! Er zijn natuurlijk ook restaurants geweest die gewoon goed waren, maar die de lijst helaas niet gehaald hebben. Ik wilde immers alleen de allerbeste voor jullie noteren! Zo zit er wat tussen voor degene die wat netter wilt eten, degeen die een authentieke pizzeria zoekt en degeen die goedkoop én lekker wilt eten! Heb je nou echt veel honger en is een pizza niet genoeg? Kijk dan eens bij onze blog over all you can eat restaurants in Rotterdam.

Lees ook: De 7 beste sushi restaurants van Deventer
De 9 Beste Italiaanse Restaurants in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 5934

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.